Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Otsikko

Lisätty 21.07.2018
Lue kokonaan »

PS KEMI, Matias Ojala

Lisätty 07.06.2017
Lue kokonaan »

Aleksi Ahonen, Gnistan P02

Lisätty 18.01.2017

Aleksi Ahonen, Gnistanin 2002 syntyneiden poikien maalinsuuta vartiova viimeinen lukko. Kun Ale seisoo maalinsuulla varmana niin rauhoittuu myös muu joukkue hyvään ja keskittyneeseen suoritukseen.

Aleksi tunnetaan maalivahtina kantavista ja tarkoista avauksistaan, sekä muutenkin otteistaan joukkueensa maalilla. Tasainen ja varma suoritus maalitolppien välissä auttoi myös -02 ikäluokassa Helsingin piirin 1.joukkueen voittoon Piirijoukkuecupissa keväällä 2016. Aleksilla oli ilo olla voittamassa turnausta.

Ja sitten peruskysymyksiin: Milloin innostuit jalkapallosta?
- No, lähdin tosissaan mukaan 7 vuotiaana ja hauskaa on ollut koko ajan, hyväntuulinen nuorukainen kertoo.

Entä paljonko treenaat erityisesti maalivahdin tehtäviin kuuluvia asioita?
- Aina kun kentälle tulen niin tietysti teen omat rutiinit ja harjoitteet. Kaksi tai kolme viikossa pelkästään veskariharjoitteita, Ale toteaa.

Entä mitä rituaaleja tai omia rutiineja sinulta löytyy takataskusta ennen pelejä?
- Keskittyminen pukukopissa ennen peliä on tärkeää.Oma rauhallinen hetki auttaa keskittymään suoritukseen, ja tietysti täytyy aina hypätä tutut läpsyt ylärimaan juuri ennen aloitusta.

Mitä vinkkejä antaisit muille maalivahdeille tai maalivahdin tehtävistä innostuneille?
- Hei jos on kiinnostunut asiasta niin kannattaa harjoitella paljon ja myös omalla ajalla. Siitä se lähtee, toteaa Ale vakuuttavalla äänenpainolla.

Entä ne parhaat ja kamalimmat puolet omalla pelipaikallasi?
- Parasta on tietenkin auttaa joukkuetta ja pystyä vahvasti muuttamaan pelin tulosta parempaan suuntaan. Huonoja puolia tässä hommassa ei tietenkään olekaan, nauraa Ale hyväntuulisesti ja jatkaa:
- Maalilta näkee kuitenkin koko kentän ja pystyy ohjaamaan peliä.

Mikä on ollut tähän saakka ikimuistettavin peli urallasi?
- No hienoin peli on ainakin tällä kaudella ollut Helsinki Cupin kilpasarjan finaali. Hopeamitali tuntuu hyvältä kaulassa vaikka paikallisvastustaja HJK tällä kertaa veikin Bolliksella pitemmän korren. Myös matkat on tietinkin hauskoja kun pääsee turnauksiin ulkomaille.

Aleksi on käynyt turnaus- ja leirimatkoilla kotimaan reissujen lisäksi ainakin Tanskassa, Virossa, Espanjassa ja Saksassa.

Mitä isoja haaveita sinulla on futiksen suhteen tulvaisuudessa?
- Isoja haaveita on tietysti futiksesta ammatti ja sen eteen tehään nyt kovasti hommia. Töitä tehdään silti askel kerrallaan ja ensimmäisenä marssitaan hyvällä peli-ilmeellä tämä n vuoden PC14 turnaukseen: Ikäluokan 15 parhaan joukkueen syomenmestaruusturnaus Pajulahdessa on kova juttu ja kruunaa ainakin kauden 2016.  

Aleksin työvälineinä: ULTIMAGE GRIP Käsineet

Lue kokonaan »

Gnistan, Antti Uusitalo

Lisätty 13.12.2016

Tällä kertaa haastattelussa If Gnistanin pitkäaikainen
vahva vaikuttaja, edustusjoukkueen manageri, elävä seuralegenda Antti Uusitalo. Lue alta mitkä ovat ”G-ikonin” tärkeimpiä muistoja seurassa ja mitä hän ajattelee suomalaisesta seuratoiminnasta ja sen kehittämisestä.

 

Olet ollut jalkapallon parissa varmasti pienestä pitäen. Millä tavoin ura Gnistanissa alkoi ja milloin?

Tulin Gnistaniin 2002 pelaamaan Ykköstä. Kyseessä oli siis se edellinen kausi, jolla Gnistan nähtiin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

 

Mitä Gnistan merkitsee sinulle seurana? Olet pelannut kuitenkin muissakin seuroissa, mutta Gnistanilla on ilmeisesti tärkeä asema sinulle? Mitkä ovat tärkeimpiä muistoja seurassa pelaajana/vaikuttajana?

Gnistanin mukana olen ollut lähes 15 vuotta. Sinä aikana on tottakai muodostunut vahva side seuraan. Olen aina kokenut, että Gnistanissa on asiat hoidettu pelaajien kannalta hyvin. Eli ei olla luvattu sellaisia asioita mitä ei voida toteuttaa. Paljon tästä kaikesta saa kiittää Markus Krabbea, joka on jo usean vuosikymmenen ajan ollut merkittävä vaikuttaja Gnistanin edustusjoukkueessa ja seurassa ylipäätään.

Muistoja matkan varrelle mahtuu paljon. Paljon hienoja pelaajia, joista useiden kanssa on muodostunut jo vuosia kestäneitä kaverisuhteita. Lukuisia hienoja hetkiä kentillä - on ne sitten olleet voittoja tai karvaisia tappioita. Pelaajana muistuu aina mieleen 2002 kauden Suomen Cup, jossa pelasimme puolivälierissä Fc Lahtea vastaan. Johdettiin ottelua vielä aivan lopussa 2-0, mutta lahtelaiset tulivat tasoihin ja voittivat jatkoajalla. Itse olin tuolloin kentällä nielemässä tappion tuskaa. Viimeisimpänä tietenkin tulee mieleen syksyn nousukarsinta MuSaa vastaan. Huikean draaman jälkeen voitimme rangaistuspotkuilla ja nousu varmistui.

 

Tutkin hieman taustojasi ja selvisi että teet pankkialalla vaativia johtajan hommia. Miten ihmeessä sinulla riittää aikaa ja energiaa myös Gnistanin edustujoukkueessa pelaamiseen ja manageroimiseen? Ehditkö käydä treeneissä ja peleissä?

Olen tosiaan vuodesta 2007 asti työskennellyt rahoitusalalla yritysjärjestelyiden parissa. Työ on erittäin vaativaa ja töissä ollaan käytännössä koko ajan tavalla tai toisella. Viikkotunteja on turha laskea. Aikalailla elämäntapa työstä on kyse. Alussa pelaamisen yhdistäminen oli hankalaa, kun ei oman ajankäytönhallinta vielä ollut riittävällä tasolla. Kokemuksen myötä on ajankäyttö tehostunut ja jalkapallon yhdistäminen on onnistunut ihan ok. Jalkapallo on hyvää vastapainoa työlle. Toisaalta sen voi myös nähdä projektina siinä missä yrityskauppahankkeen. 

 

Miten näet jalkapallo-urasi jatkuvan tulevaisuudessa?

Managerointi jatkuu nyt neljättä vuotta Gnistanissa. En osaisi kuvitella tilannetta, että siitä luopuisin ainakaan lyhyellä aikavälillä. Mitä tulee pelaamiseen niin katsotaan miten talvi etenee. Olen miettinyt pelaamisen lopettamista jo varmaan kymmenen vuoden ajan, mutta aina se kipinä on tullut talven aikana, että pitää treenata itsentä kuntoon. Nyt haasteet Ykkösessä ovat kovat, mutta en pitä täysin mahdottomana, että saisin itseni fyysisesti riittävää kuntoon. 

 

Gnistanin joukkue nousee nyt hienosti ykköseen. Mihin asti uskot Gnistan edustuksen tarun jatkuvan? Kenties ihan pääsarjatasolle Veikkausliigaan? Näetkö että seuralle on mahdollisuus nousta myös aikuisissa merkittäväksi tekijäksi Suomen sisällä?

Ykköseen nousu oli merkittävä asia. Jos mietitään edellisiin Gnistanin Ykkösen kausiin, niin vaatimukset ovat nousseet niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Meillä on paljon työtä edessä, mutta tarkoitus on vakiinnuttaa paikka toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Uskon, että tekemällä asioita pitkäjänteisesti, voimme saavuutta vielä hienoja asioita. Jos se jonain päivänä on pääsarjataso, niin hyvä niin. Tärkeintä on, että ei lähde haihattelemaan.

Gnistan on merkittävä junioriseura, mutta samalla myös yksi pääkaupunkiseudun suurimpia aikuisjalkapalloseuroja. Gnistanissa on noin 900 lisenssipelaaja ja kasvu on kovaa. Koko seuran kannalta on hienoa, että myös edustusjoukkue menestyy. Uskon, että pääkaupunkiseudulle mahtuu useampi menestyvä korkean tason edustusjalkapalloseura.

 

Liike-elämän rautaisena ammattilaisena, mitkä näät tärkeimmäksi tekijäksi Seuran pyörittämisessä ja seuratoiminnan korkean laadun ylläpitämisessä? Ja miten näet tämän toteutuvan Gnistanissa? Ja toisaalta, mitkä koet tekijöiksi, jotka jarruttavat/estävät Suomen urheiluelämän todellista ammattimaistumista? Jääkiekko on vielä oikeastaan ainoa laji, missä pääsarjapelaajat pystyvät harjoittamaan urheiluammattia täysipainoisesti

Erinomainen kysymys. Minusta seuratoiminnan kannalta keskeisiä menestystekijöitä ovat pitkäjänteisyys, sinnikkyys, luovuus sekä ammattimaisuus.

Gnistanissa ollaan oikealla tiellä, mutta kaikessa on paljon parannettavaa. Suomessa näen suureksi ongelmaksi sen, että resursseja on aivan liian vähän ja niitä kohdennetaan vääriin asioihin. Tällöin puhutaan niin taloudellisista resursseista, olosuhteista kuin ihmisten työpanoksesta. Seurojen pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Rahan käytöstä pitäisi päättää ihmisten, jotka tietävät miten sitä käytetään ja mitä sillä voidaan parhaimmillaan saada aikaan. Tarvitaan enemmän osaajia, jotka tuntevat taloudelliset realiteetit niin seuratoiminan kuin yhteistyökumppanien osalta. 

Seuraan huolestuneena myös sitä, että lajin harrastamisen kustannukset ovat nousseet merkittävästi ja monet perheet joutuvat miettimään voiko lapset pelata jalkapalloa. Samaan aikaan useat todella osaavat valmentajat joutuvat jättämään lajin, koska seuroilla ei ole varaa maksaa järkeviä korvauksia. Seurat ovat isossa kuvassa taloudellisesti todella ahtaalla. Kuten moni muukin, niin minäkin kyseenalaistan suomalaisen urheiluelämän vanhentuneet rakenteet, joissa erinäköisiä lajiliittoja pidetään yllä itse seuratoiminnan kustannuksella.

Lue kokonaan »

Sandra Niskanen, Helsingin Ponnistus

Lisätty 10.10.2016

Tapasimme tämän tyylikkään nuoren pelurin Helsingin Ponnistuksen järjestämässä tyttöjen turnauksessa ja otimme hieman asioista selvää...
 

Kuka olet?
Sandra Niskanen, 8 vuotta.

Missä seurassa pelaat ja miksi juuri siinä?

Ponnistuksessa (Helsingin Ponnistus = Ponnarit), se on lähellä kotia. Olen pelannut noin 3 vuotta.

Mikä sai sinut aloittamaan jalkapallon?

Isoveli, hän pelas ja halusin itsekin kokeilla (jalkapalloa), se näytti niin kiinnostavalta.

Mikä jalkapallon harrastamisessa on parasta?
Kaverit, valmentajat, aikuiset, pelit, treenit..


Mitkä ovat mielestäsi parhaat ominaisuutesi jalkapallossa ja mitä olisi vielä harjoiteltava?

Pelaan hyökkääjänä, olen hyvä tekemään maaleja. Olen myös nopea ja hyvä harhauttelemaan ja kuljettamaan palloa. Pomputtelua pitäisi harjoitella.

Seuraatko jalkapalloa muuten. Mikä on suosikkijoukkueesi ja suosikkipelaaja?

Katson pelejä äidin ja isoveljen kanssa. Suosikkijoukkueeni on FC Barcelona ja Ponnistus.
Suosikkipelaajiani ovat Messi, Neymar, Suarez, Bale, Ronaldo, Zlatan ja Ponnistuksesta isoveljeni Kassu. Minun isoveljellä ja mulla on nykyään samat pelinumerot ja se pelinumero on 9.

Valokuvat: Niko Karumaa

Lue kokonaan »

Teo Takala

Lisätty 19.05.2016

Teo Takala, 22, on Stannon uusin sponsoriurheilija. Isolle yleisölle ehkä vielä tuntemattomampi keihäänheittäjä edustaa koripaikkakuntansa IF Raseborgia. 11-vuotiaana keihäänheiton aloittanut Teo omaa monien huippu-urheilijoiden tapaan vahvan urheilutaustan. ”Nuorena tuli harrastettua myös hiihtoa ja jalkapalloa, jossa pääsin piirijoukkueiden valintavaiheeseen, mutten kuitenkaan itse joukkueeseen. Keihääseen  aloin keskittymään kunnolla 14-15-vuotiaana ja 16-vuotiaana pääsin mukaan nuorten maajoukkueryhmään”, Teo kertaa taustojaan.

Vuonna 2009 keihäslegendat Leo Pusa ja Kimmo Kinnunen alkoivat vetää Keihäs kohti Lontoota 2012-projektia, johon myös Takala kuului. Kyseessä oli projekti, joka keräsi nuoria lupaavia keihäänheittäjiä yhteen asumaan ja harjoittelemaan. Valmentajinaan Lontoon Olympialaisiin tähdänneillä urheilijoilla oli jo mainitut Pusa ja Kinnunen, sekä vierailijoina useita huippunimiä ansiokkaasta ja perinteikkäästä Suomen keihäs-yhteisöstä. Teo saavutti tähän menessä uransa parhaan saavutuksen projektin loppuvaiheilla, vuonna 2011, jolloin hän sijoittui toiseksi 17-vuotiaiden SM-kisoissa.

Projekti loppui vuotta myöhemmin, jonka jälkeen Takala kärsi pari vuotta loukkaantumisista. Tämä tietenkin on hidastanut lahjakkaan heittäjän nousemista seuraavalle tasolle, mutta aikaa huippukunnon saavuttamiseen on vielä vuosia. Lasse Etelätalo ja Tuomas Laaksonen ovat Keihäs kohti Lontoota 2012-projektin tähän mennessä yleisölle tunnetuimmat heittäjät, ovathan he porukasta ainoat 80-metrin miehet.

Tämä harjoituskausi on sujunut fysioterapiaa Helsingin Arcadiassa opiskelevalla Teolla mallikkaasti ja ilman vammoja, lukuunottamatta pientä lähentäjälihas-vaivaa. Takala palasi juuri Portugalista kahden ja puolen viikon harjoitusleiriltä, jossa hän pääsi harjoittelemaan yhdessä Suomen huippujen kanssa. Mukana olivat myös Lontoo-projektista tutut heittäjät. ”Leiri sujui hienosti ja oli mukava päästä heittämään. Alkaa pikkuhiljaa heitto olemaan valmis kisakautta varten”, Teo toteaa. Kisakausi alkaa Takalalla jo mahdollisesti viikon päästä viikonloppuna Vantaalla, jossa järjestetään kovatasoinen keihäskilpailu. ”Voi olla, että alkukaudesta ei nähdä vielä tosi kovia tuloksia, mutta viimestään sitten loppukesästä tavoitteena on yli 75-metrin heitto”, vastaa Teo kysyttäessä tavoitteista tulevalle kesälle. Hän kertoo myös Kalevan Kisojen finaalipaikan olevan tähtäimessä, mikä olisi Suomen tasoisessa keihäsmaassa todella kunnioitettava suoritus.

Heinäkuisiin Amsterdamissa järjestettäviin yleisurheilun EM-kisoihin Takalalla ei vielä ole realistista mahdollisuutta, mutta arvokisat ovat ehdottomasti miehen tavoitteena tulevaisuudessa. Vuonna 2020 järjestettävät Tokion Olympialaiset ovat urheilijan mielestä sopivan ajan päästä. ”Jos saisi tähän hyvät neljä vuotta ehjää treenamista, niin kisat olisivat tavoitteena”, kertoo Takala.

Ainakaan harjoitteluvarusteista ei Takalan tie kohti arvokisoja jää kiinni. Tämän kevään jo Stannon varusteilla harjoitellut IF Raseborgin mies on ollut hyvin tyytyväinen Stannon tuotteisiin ja suosittelee niitä lämpimästi myös muille yleisurheilijoille. Harjoittelussa Takala on käyttänyt uuden Fiero-malliston tuotteita, jotka edustavat laadun ja tyylin yhdistelmää, kuten kaikki muutkin tuotteemme.

Lue kokonaan »

Matias Ojala, PS Kemi

Lisätty 21.04.2016

15 vuotiaana nuorimpana pelaajana ikinä Veikkausliigassa debytoinyt, 18 vuotiaana AC Oulun kapteenin nauhaa pitänyt, lukuisissa poikamaajoukkueotteluissa Suomea edustanut ja jopa Saksassakin pelannut Matias Ojala ei ole mikään tavallinen 21 vuotias nuori mies. Suomessa jo vuosia superlupauksen viittaa kantanut Ojala siirtyi täksi kaudeksi Veikkausliigaan nousseen PS Kemin riveihin. Odotukset ovat jalkapalloyleisön silmissä suuret ja moni varmasti odottaa Ojalan läpimurtoa myös Suomen korkeimmalla tasolla.

Uransa OLS:ssa aloittanut Ojala siirtyi vuonna 2010 AC Ouluun, josta hänet lainattiin kaudeksi 2013-2014 saksalaiseen Hamburger SV:n riveihin. Pelit sujuivat seuran kakkosjoukkueessa mallikkaasti ja peliaikaa sekä vastuuta tuli runsaasti. ”Kokemus oli hyvin miellyttävä eikä sopeutumisvaikeuksia uuteen ympäristöön ollut. Tottakai tulevaisuudessa ulkomaille on halu siirtyä uudestaan, kun sinne on päässyt kerran kokeilemaan. Nyt kuitenkin keskityn PS Kemiin ja mahdollisimman hyvään suorittamiseen joukkueen kanssa” Ojala toteaa lainapestistä ja ulkomailla pelaamisesta. Tavoitteena tulevaan Veikkausliiga kauteen Ojalalla on saada paljon vastuuta sekä olla tärkeässä roolissa joukkueen sisällä ja näin auttaa kaikin tavoin joukkuetta hyviin suorituksiin.

Myös PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman uskoo vahvasti Ojalan läpimurtoon tällä kaudella. Åhman uskoo maisemanvaihdoksen kotiseudun Oulusta uuteen seuraan Kemiin tekevän hyvää nuorelle pelaajalle myös pelillisesti. ”Oulussa pelattiin ehkä verkkaisempaa peliä, joten täällä on ollut hieman totuttelemista nopeampaan pelitempoon.” Nuoresta pelaajasta puhuttaessa usein mainittavat fyysisyyden kehittäminen, pelitilanne-nopeuden-, sekä -kovuuden lisääminen, on myös Åhmanin listalla Ojalan kehityskohteista kysyttäessä. ”Matias on erittäin lahjakas tekninen pelaaja, joka on lyhyehköstä varrestaan huolimatta hyvä pääpalloissa”, kehuu päävalmentaja suojattiaan. 

PS Kemi on poikkeuksellisesti alkukaudesta joutunut pelaamaan kotiottelunsa Rovaniemellä, koska Kemin oma kenttä ei täytä vielä kaikilta osin Veikkausliigan vaatimuksia. Ojala, ja varmasti koko PS Kemin organisaatio, odottavat jo innolla pääsyä pelaamaan kotiottelut omalla kentällä. ”Tähän asti on tuntunut, että joka peli olisi melkein kuin vieraspeli, kun ei ole saatu pelata omalla kentällä eikä kannattajiakaan ole ollut normaalien kotipelien tapaan paikalla”, Ojala kommentoi. Nuori lupaus odottaa jo innolla tulevia ”Pohjoisen derbyjä” PS Kemin ja RoPS:n välillä. Aika näyttää syntyykö joukkueiden välille samanlainen kiihkeä vastakkainasettelu, joka ylettyy myös fanien puolelle, kuten ollaan nähty HJK:n ja HIFK:n välillä Stadin derbyissä.

Maanantaina 25.4 PS Kemi saapuu Helsinkiin HIFK:n vieraaksi joukkueiden ensimmäiseen kohtaamiseen Veikkausliigassa. ”Ottelusta tulee varmasti tiukka kamppailu ja HIFK loistavine faneineen eivät päästä meitä varmastikaan helpolla, mutta emme mekään helpolla päästä heitä”, Ojala kommentoi. Varmaa on se, että molemmat joukkueet hakevat vimmatusti kauden toista voittoaan ja yksi ottelun mielenkiintoisimmista hahmoista pelaa kentällä PS Kemin numerolla 14, Matias Ojala.

Lue kokonaan »

FC Asikkala, #8

Lisätty 05.10.2015

Hermanni Teivainen

Hermanni Teivainen on 2006 syntynyt innokas futaaja. Hän on pelaillut jalkapalloa ihan pikkupojasta lähtien päiväkodissa ja omalla kotipihallaan. FC Asikkalaan Hermanni liittyi heti seuran perustamisvuonna 2013.

Valmentaja Seppo Heikkisen mukaan Hermanni on hyvän laukauksen ja pallotekniikan omaava pelaaja, jonka vahvuuksia ovat myös pelin rakentaminen ja periksiantamaton kahden suunnan pelaaminen. Yleensä Hermanni pelaa keskikentän keskellä tai pakkina, mutta hånet voi laittaa paikalle kuin paikalle.

Itse Hermanni kertoo tykkäävänsä eniten pelata pakkina, josta hänen mielestään pystyy tekemään nousuja ja välillä tehdä myös maaleja. Maalin tekeminen onkin Hermannista hauskaa. Myös maalissa on tosi kiva olla, hän sanoo. Fudis on vaan niin huippua, kun saa pelata kavereiden kanssa, Hermanni hehkuttaa.

Asikkalaan perustettiin vuonna 2013 pitkän juniorijalkapallottoman kauden jälkeen aivan uusi jalkapalloon erikoistunut seura FC Asikkala. Pääpaino on junioreissa, mutta myös junioreiden äidit aloittivat omat treeninsä viime vuonna. Seura onkin kasvanut alun 60 jäsenestä 200 jäsenen seuraksi, joten vilskettä riittää  pienen kunnan kentillä. Toistaiseksi seuran joukkueet ovat pelanneet harjoituspelejä lähikuntien joukkueita vastaan ja ovat osallistuneet muutamiin turnauksiin. Syyskuun viimeisellä viikolla seura järjesti oman FC Asikkala-päivän turnauksen: yhden päivän aikana pelattiin 61 ottelua viidellä eri kentällä. Pelaajia turnauksessa oli yhteensä 450. Kuningas jalkapallo on siis huikeassa nosteessa Asikkalassa.

FC Asikkala luottaa seuratekstiileissä Stannon laadukkaisiin tuotteisiin.

Lue kokonaan »

Bettina Peltoniemi, FC Hertta

Lisätty 28.08.2015


Valmennuksen kommentit " Bettina on rämäpäinen taiteilijaluonne, joka ei pelkää minkäänlaisia vastaantulevia tilanteita ja haasteita. Hän tykkää kannustaa muita omalla persoonallisella tyylillään ja kerää ylimääräisen huomion muilta itseensä, joten on joukkuepelaaja henkeen ja vereen. Varsinkin tämän talven aikana tyttö on ottanut huiman harppauksen pelillisesti ja henkisesti eteenpäin ja odotamme hänestä Hertalle tulevaisuuden pelaajaa!"

Betsku "Mie siis alotin futiksen joskus vuonna 2011.Alotin futiksen sen takia koska olin harrastanut käsitöitä ja teatteria lähes neljä vuotta ja ei kiinnostanu enää käsillä näpertely tai teatteri. Päätin kokeilla jalkapalloa ja se nappas. Mie menin eka Jipon 00-03 tyttöihin enkä vielä Herttaan. Jipossa en kehittynyt juuri yhtään pelasin siellä noin vuoden. Sitten Jipon tyttöjoukkue lopetettiin (ei riittänyt tytöt kahteen joukkueeseen joensuussa) oli vaihtoehtona siirtyä Herttaan tai lopettaa futis.

Valitsin tietenkin ensimmäisen vaihtoehdon. Hertassa kehityin muutamassa kuukaudessa tosi paljon. Jalkapallo on miusta kivaa sillä siinä kehittyvät fyysiset ominaisuudet sekä vähän henkisetkin. Joukkueesta saa myös kavereita. Oon pelannu futista noin neljä vuotta enkä oo ajatellu futiksen lopettamista missään vaiheessa."

Lue kokonaan »

Saana Eklund, PPJ 0203kilpa

Lisätty 03.08.2015

Viime kevätkaudella PPJT0203 treenasi kovaan tahtiin ja kaikilla riitti motivaatiota haasteeseen, tavoitteena oli nousta aluesarjaan. Kova työ treeneissä ja keskittyminen fläppi taulun edessä tuotti tulosta. Nousu haastavampaan sarjaan tuntuu mahtavalta! Tulossa on tiukkoja otteluita mutta se lisää vaan motivaatiota ja voitontahtoa ja koko joukkueeltamme sitä kyllä löytyy. Olemme menossa sinne voittamaan eikä nöyristelemään uusina tulokkaina. En ota maalien isompaa kokoa haasteena vaan mahdollisuutena kehittyä!


Treenaamme joukkueen kanssa 4 kertaa viikossa ja omalla ajalla 3 kertaa. Maalivahdin tärkein asia on itseluottamus, joka on minulla vahva. Vahvuuksiani ovat korkealta haettavat pallot ja vastaan tuleminen. Potkutekniikassa on vielä kehittämisen tarvetta. Motivaationi on korkealla ja mikään ei tunnu mahdottomalta.
 
 

 

Olen kokeillut myös muita pelipaikkoja pienenä jotka tuntuivat kivoilta ja pelasin vähän aikaa hyökkäyksessäkin. Hetken päästä kyllästyin siihen ja halusin kokeilla maalissa pelaamista. Se oli aivan erilaista, siitä hommasta sytyin heti! Muutama vuosi sitten PPJ:hin tuli maalivahtivalmentaja, Paula Myllyoja, jonka kanssa olen treenannut paljon. Paula on antanut minulle paljon vinkkejä ja kannustusta ja kehitystä futikseen.Tykkään ottaa vastuuta alimpana pelaajana ja pelin ohjaamisessa. Mutta parasta on kuitenkin tilanteet, jotka näyttävät mahdottomilta torjuttavaksi ja kuitenkin saan pelastettua ne. Niitä tilanteita kutsutaan meillä "gamesavereiksi".
 
Esikuvani on Zlatan! Ihailen Zlatania koska hän on henkisesti niin vahva! Se on parasta, että häntä ei kiinnosta mitä muut ajattelevat hänestä ja hän vaan syttyy vihaajiensa buuauksista. Toinen suosikkipelaajani on Neuer! Otan paljon vinkkejä Neuerin pelistä.

Saana

 

Lue kokonaan »